13 godina Foto-kluba Vojvodina

Fotografski klub Vojvodina izložbom fotografija obeležava trinaest godina rada

Otvaranje izložbe je 8. avgusta 2023. u 19.00 u galeriji „Tribina mladih“ u Kulturnom centru Novog Sada

Sa velikim zadovoljstvom Vas pozivamo da prisustvujete svečanom otvaranju izložbe Fotografskog kluba Vojvodina 8. avgusta 2023. godine u 19 časova u galeriji „Tribina mladih“ u Kulturnom centru Novog Sada

.

Na ovogodišnjoj izložbi fotografija imaćete priliku da pogledate 40 fotografija članova Fotografskog kluba Vojvodina (FKV), koje je birao Mario Bralić, umetnik fotografije i član Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS).

Izložbu će otvoriti Tomislav Peternek, MF FSJ, renomirani umetnički fotograf, foto-reporter i počasni član Fotografskog kluba Vojvodina, koji će po njegovom izboru, autoru najbolje izložene fotografije uručiti diplomu. O radu kluba će govoriti Milovan Ulićević, predsednik Fotografskog kluba Vojvodine.

Grčki fotograf Aleksandros Vretakos će primiti povelju zaslužnog člana Fotografskog kluba Vojvodina.

Otvaranje izložbe svojim prisustvom će uveličati Pop hor Radio kojeg vodi dirigent Dušica Stojković.

Izložba će biti otvorena do 14. 8. 2023. godine.

Izložbu su podržali Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Kulturni centar Novog Sada

O nama ukratko

Fotografski klub Vojvodina osnovan je 9. jula 2010. godine i jedan je od najbrojnijih fotografskih klubova Foto-saveza Srbije. Okuplja fotografe svih nivoa iskustava, od amatera do profesionalaca, kao i sve ljubitelje fotografije. Bio je organizator preko sto predavanja eminentnih domaćih i inostranih fotografa, početnih i naprednih kurseva fotografije, foto-radionica i foto-izleta, seminara i tribina. Skoro svi aktuelni autori izlagači iz Novog Sada na izložbama FSS, su više godina bili, ili su još uvek, članovi FKV. U klubu su se edukovali ili su završili foto-kurseve i radionice različitog nivoa i počeli da izlažu. Izdvojiti nagrade članova na konkursima je teško u kratkom pregledu, jer ih je bilo puno. Veliki odjek među fotografima je svojedobno imala vest da je do tada najskuplje prodata pojedinačna fotografija u Srbiji, autorstvo naše članice Snežane Knežević. Fotografski klub Vojvodina je nekoliko puta bio domaćin „Međunarodnih dana akt fotografije“, trodnevne manifestacije, a nekoliko godina je organizovao humanitarnu akciju „Help Portrait kao deo međunarodnog fotografskog pokreta. Fotografski klub Vojvodina prati savremene trendove u fotografiji, uključujući uticaj veštačke inteligencije na fotografiju i unutrašnji način njenog funkcionisanja  (održana dva predavanja do sada), ali ne zaboravlja ni značaj analogne fotografije u digitalnoj eri.

Sajt www.fkv.rs  e-pošta: fotografski.klub.vojvodina@gmail.com

Show More
Back to top button