Књижара

  

Radisav Filipović: UVEK MOGUĆE


– format: 230 x 240 mm
– obim: 98 strana
– tiraž 300
– Jezik: Srpski/Engleski

Алманах Фото-савеза Србије


– izdaje Foto savez Srbije
– format: 220 x 280 mm
– obim: 240 strana
– povez: tvrdi, sa zaštitnom omotom
– tekstovi: Goran Malić, Branislav Brkić, Dragoslav Mirković
– dizajn i prelom: Milenko Savović
– sadrži podatke o 54 Majstora i 65 Kandidat majstora
– tiraž 1.000 (900 + 100)
– štampa: Inprint
– juni, 2015.

Ваљевски партизани 1941-1942 на фотографијама Рада Јокића


Књига садржи преко 120 фотографија Ваљевских партизана које је 1941 и 1942 године снимио Раде Јокић и пратећи текст о њиховом аутору и, документарној и уметничкој анализи фотографија.
За рукопис ове књиге Бранко Матић је добио 1. награду за историографију Фондације Драгојло Дудић 2014. године.
Књига је одличан пример коришћења фотографије као историјског извора и приказивања фотографија у историјским делима.
Представља одличан узор за рад са документарном фотографијом и значајан је допринос историји српске ратне фотографије.

ФОТОГРАФИЈA У ПОЖАРЕВЦУ И ОКОЛИНИП О Ш Т О В А Н И ,

Са посебним задовољством представљамо Вам књигу Драгана Фелдића “ФОТОГРАФИЈА У ПОЖАРЕВЦУ И ОКОЛИНИ”. У тој монографији аутор је обрадио обимну, добрим делом до сада необјављену, грађу о фотографији у Пожаревцу и његовој ближој околини. У њој ћете сазнати све о историјату фотографије у пожаревачком крају, почевши од њене појаве – средином деветнаестог века, преко делатности првих фотографа и фото-аматера – као и оних потоњих, па све до фото-клубова и ауторских изложби фотографија одржаних у Пожаревцу.

У монографији читалац ће се сусрести са мноштвом имена људи заслужних за развој фотографије, не само као занатског производа, већ и као облика примењене уметности и посебног вида техничког образовања, пре свега младих, који се баве тим хобијем.

Књига је писана течним стилом, па ће тако допрети до свих читалаца, па и оних који се не баве фотографијом, али показују занимање за тзв. “културну” историју. Књига је документована мноштвом занимљивих података из архивалија, литературе и периодике. Богато је илустрована репродукцијама фотографија и факсимила који на визуелни начин складно допуњују текст.

У уверењу да ће књига бити од изузетног значаја, како појединцима тако и установама, институцијама и привредним организацијама, позивамо Вас да наручите књигу “ФОТОГРАФИЈА У ПОЖАРЕВЦУ И ОКОЛИНИ”.

Цена књиге је 1.000,00 динара. За чланове ФСС, 800,00 динара. Износ за жељени број књига, са назнаком “За књигу ФОТОГРАФИЈА У ПОЖАРЕВЦУ И ОКОЛИНИ”, уплатити на рачун Фото кино клуба ПОЖАРЕВАЦ број 160-18471-50.

Са поштовањем,

Председник ФКК ПОЖАРЕВАЦ

Владимир Поповић

Зоран Ђорђевић

2012.
104 стране, 20×20 цм 86 фотографија
Рецензија: Дејан Ђорић, Сава Степанов

ЛЕТОПИСИ СРПСКЕ ФОТОГРАФИЈЕ 1889-2008.Прва књига у историји српске културе у којој су на 240 страница сабрани најважнији догађаји из 170 година дуге историје српске фотографије. 165 фотографских илустрација.

Обавештења на: fotogram.izdanja@gmail.com

Набавка књиге на: www.fotogram.in.rs
Драге колеге фотографи,

Из штампе изашла књига-зборник: СТВАРАЊЕ УМЕТНИЧКЕ ФОТОГРАФИЈЕ коју сам приредио са жељом да се ублажи недостатак фотографске литературе. Књига, формата А5, на 280 страна, са корицама у боји, има четири поглавља: СВЕТЛОСТ, УМЕТНОСТ, СТВАРАЊЕ и ПРАКСА, у којима су дати изабрани текстови из 50 књига објављених до сада на српском језику.

Заступљени су сви познати домаћи писци фото-литературе: Јеремић, Мојсиловић, Физи, Букилица, Тосић, Малић+Маринковић, Червенка и други, као и познати страни аутори: Јон Хеџкоу, Сузан Сонтаг, Гисела Фројнд, Лиз Велс и други. Дати су и текстови о уметности и естетици познатих професора: др Сретена Петровића, др Предрага Огњеновића и др Драгана Жунића.

У Поглављу ПРАКСА дати су текстови о снимању пејзажа, честог мотива многих фотографа. У Прилогу књиге су дате црно беле и колор фотографије пејзажа висе познатих аутора. Стручни консултанти су ми били: Милан Марковић МФ ФСС и Горан Малић МФ ФСЈ/ФСС. детаљније

Бранко Матић КМФ ФСС
Ваљево
Show More
Back to top button