Жене и мушкарци

Дана 15. јуна 2023. гидине је отворена изложба фотографија Виолете и Зорана Милутиновића, мајстора фотографије ФСС, под називом „Жене и мушкарци“. Изложбу је отворио господин Имре Сабо, МФ ФСС.

Приказ изложбе:

Портретна фотографија је један од најинтригантнијих жанрова у свету фотографије. Она има моћ да ухвати суштину личности, изрази емоције и открије унутрашњи свет појединца. Такође пружа могућност да се повежемо с другим људима на дубљи начин,  истражујемо њихове приче и  осетимо њихову аутентичност.

Посебно место у овом фотографском правцу заузимају портрети снимљени у простору. Ненамештене ситуације, без знања оног ко је фотографисан, дају још дубљу аутентичност сцени и заустављају непоновљиве интимне тренутке . Овај приступ омогућава уметницима да забележе  суптилност емоција својих субјеката, истичући лепоту тренутака ухваћених у природном окружењу.

            Портрети у  простору, било да су снимљени у природи или урбаном окружењу, које вам представљају мајстори фотографије, брачни пар Виолета и Зоран Милутиновић, урањају у свет људског битисања. Сваки лик приказује  дубину карактера, унутрашњу снагу и индивидуалност особе, откривајући истовремено  причу која се крије иза сваке јединствене личности. Њихов интерес у пољу фотографије, који се  фокусира на документарну и уличну фотографију, приказује лепоту свакодневног живота на необичан и изузетно инспиративан начин. Зоран и Виолета су мајстори у хватању животног тренутка. Разоткривају  есенцију сваке особе коју фотографишу, оживљавајући њихове приче кроз своје објективе.

            У овом посебном издању изложбе, Зоран (снимци женских портрета) и Виолета (снимци  мушких портрета), ће заједно приказати своју најновију колекцију  која броји 120 радова израђених у формату 30×45 цм.

            Нека вас ове фотографије инспиришу да проматрате људе око себе с више пажње и саосећања. Можда ћете приметити лепоту у обичним тренуцима и сазнати да се свака особа крије иза јединствене приче. Ови портрети нам пружају прилику да се повежемо и пронађемо суштинску лепоту људске егзистенције, разноликост и аутентичност људских прича .

           Уживајте у овој изложби и прославите мајсторство Виолете и Зорана .

                                                            У Београду, 28.05.2023.

                                                                                                                                                                        Зоран Јовановић Мачак, УЛУПУДС

    

     

                             

Show More
Back to top button