Најчитанији текстови

Izolacija – REZULTATI 3

REZULTATI izbora radova prispelih u TREĆOJ nedelji trajanja fotografskih aktivnosti članova Foto saveza Srbije

Fotografije su izabrane po pozivu Foto saveza Srbije, objavljenog 30.
marta,  da se zainteresovani članovu uključe u fotografsku aktivnost
tokom trajanja vanrednog stanja u Republici Srbiji.
U TREĆOJ nedelji trajanja poziva sa svojim radovima se odazvalo 48.
koleginca i kolega, članova FSS, sa ukupno 119. fotografija.
Pregled i izbor radova je obavio Imre Sabo, član Umetničkog
saveta FSS. Izabrani radovi biće deo buduće izložbe fotografija koja će seformirati po završtetku vanrednog stanja u Republici Srbiji. Od izabranih radova, na kraju, će se  proglasiti najbolji i nagraditi, odnsno pohvaliti njihovi autori.
Ostanite kod kuće i zdravi bili,
Miroslav Predojević, sekretar FSS

KOMENTAR SELEKTORA: 

Treća nedelja

Za nas, ljubitelje fotografije u ovim krajevima zemaljske kugle koji smo poslednjih decenija prolazili kroz razne izazove, ponekad i težim od ovoga, možda je čak i dobro došla ova novonastala situacija nametnute potrebe za izolacijom kako bi se stvorile ovakve fotografije. Za dobru fotografiju nije uvek neophodna dobra i skupocena oprema, niti da se otisne na neki daleki put. Ponekad je sasvim dovoljno ugledati forme nastale u naborima bademantila na podu kupatila i to još malo urediti pa fotografisati kakav je slučaj bio ove nedelje. Ili, primetiti čežnjiv pogled bele kuce na ulicu sa prozora u zgradi prekoputa. Ili, „sabrati“ baš te godine izazova koje sam već pomenuo kroz isečke iz novina, to sve polepiti na zid, stati ispred svega toga i zamisliti kako bi nam bilo da nam svega toga nije bilo…

Neka vam i dalje budu izazov stvari i prizori u kući i oko kuće i očekujemo nove fotografije. Verujem da će na kraju od svega ovoga nastati jedna baš dobra izložba, a možda i knjiga.

Imre Szabó

Show More
Back to top button