Да ли је ваша батерија оригинална?

Купили сте нови фото-апарат, или имате стари чија батерија сада већ краће траје? 
И у једном и у другом случају сигуран сам да размишљате о куповини још једне, резервне батерије. Увек је корисно имати је при руци, јер по правилу, батерија у апарату се испразни баш кад вам највише треба. 
Оригиналне батерије су неоправдано скупе и већина нас се одмах окрене батеријама независних произвођача где често за цену једне оригиналне, можете добити две.

Очигледно да је овакво понашање фотографа масовно јер су велике фирме, које у последње време бележе велики пад у заради, почеле да размишљају и о оваквим детаљима.

Није први пут  да Canon уради овако нешто у борби да прода и најмању оригиналну ситницу своје опреме, чак и ону која се најчешће купује преко Интернета или поштом.

Canon-ова изјава у видео верзији се може наћи на Интернету, а текстуално она говори о напорима фирме да заштити своје кориснике од опасности које носе батерије трећих произвођача. Производи ове фирме препознају оригиналне батерије као и оне друге, зато вас овај видео упућује како да препознате оригинални производ како би ваше улагање било везано за прави квалитет.

Ако пажљивије погледате, видећете да Canon није против коришћења батерија независних произвођача већ само брине о томе да у руке власника дођу батерије које су правилно направљене и имају одређене спецификације.

Show More
Back to top button