In memoriam ДРАГИША РАДУЛОВИЋ

Мајстор фотографије

Драгиша Радуловић, рођен у Чачку 1936. године, дипломирани инжењер електротехнике бавио се струком до пензионисања. Фотографијом почео да се бави у гимназији 1954г, а излагањем од 1959. године, самостално и у оквиру свога клуба ЕЛЕКТРОМАШИНАЦ и Фото-кино савеза Југославије и Србије.
Учествовао је на више од 150 изложби и Салона фотографије у земљи и иностранству и на њима добио 44 награде и похвале за појединачне радове и колекције. Одржао и 17 самосталних изложби.
За вишегодишњи рад на ширењу фотографије, као предавач и инструктор , организатор изложби, акција и предавања, члан многих жирија, награђен је бронзаном плакетом “Борис Кидрич”, као и бројним дипломама.
Од 1962. године до данашњих дана сарађује са штампом, издавачким кућама, институтима, музејима (МПУ, Народни музеј,), галеријама (САНУ, КЦ ,“Цвијета Зузорић”, “Стара капетанија”, УЛУС), домовима културе, друштвеним организацијама и низом уметника.
Има звања Мајстор југословенске и српске фотографије, АФИАП, члан УЛУПУДС-а.

Сахрана Драгише Радуловића је у понеделјак у 11 часова на гробљу Орловача.

Мајсторка колекција Драгише Радуловића ►►►

Портрети као одсјај духа ►►►


Омаж Драгиши Радуловићу

Одлазе моји пријатељи и све их је мање око мене.

Врстан уметник светлописа, племенит и дружељубив човек, Драгиша Радуловић (Чачак, 1936. – Београд 2023.), преселио се у небеско царство уметника 18. августа 2023. године оставивши нас са дивним успоменама на наша дружења.

Дипломирани инжењер електротехнике,  фотографијом се бави од 1953. а излаже од 1957. године. Учесник је више од 150 заједничких изложби у земљи и иностранству. Добитник је 45 награда за успешно изложене фотографије.

Самостално је излагао 20 пута.

Носилац је уметничког звања Мајстор фотографије ФСС и међународног звања АФИАП, био је члан Фото савеза Србије и УЛУПУДС-а.

Била ми је част и немерљиво задовољаство дружити се са таквим човеком.

Божидар Витас

Show More
Back to top button