Милан Живковић, Црвена нит и Ненад Вацић, Деконструкција конструкције

Милан Живковић, Црвена нит у галерији Прогрес у Београду

У оквиру манифестације Уметност у времену, у организацији Центра за промоцију уметности “АКСИОС” из Београда, у галерији Прогрес у Београду, 13. јула 2023. године, отворене су изложбе у циклусу Уметност која траје: сликарски радови Косте Брадића, Кемала Рамујкића и Власте Микића  а у циклусу Уметност која ће трајати: фотографски радови Милана Живковића и вајрски радови Ненада Вацића.

Са неколико светлописа покушаћу да дочарам како је то изгледало, уз осврт на изложбу фотографија Милана Живковића о коме је на отварању говорио Рајко Каришић, уметник фотографије.

Милан Живковић (29. фебруар 1960. године у Баваништу), уметник фотографије, члан Фото савеза Србије и председник Уметничког савета. НИКОН амбасадор, Профото амбасадор и Епсон промотер у Србији.Члан је УЛУПУДС и Друштва новинара Војводине. Добитник је више од 200 награда за радове у области фотографије.

На овој изложби јавности је приказао 35 својих радова насталих у периоду 1998 – 2000. година. Сви радови настали су у селу Локошница крај Лесковца апаратом НИКОН Д80.

Живи и ради у Ковину.

                                                                                                                 Божидар Витас

Show More
Back to top button