“Sloboda u krugu” Ane Batrićević

Promocija monografije "Druga šansa" i izložba fotografija "Sloboda u krugu" Ane Batrićević

Dana 18.12.2019. u svečanoj sali Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja održana je promocija monografije “Druga šansa: Rad osuđenika sa psima u KPZ Sremska Mitrovica” i otvorena izložba fotografija “Sloboda u krugu”, Ane Batrićević, višeg naučnog saradnika u ovoj naučno-istraživačkoj organizaciji i člana Foto saveza Srbije.

Na promociji su govorili: Dr Ivana Stevanović, direktor Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja, Nataša Novaković viši pravni savetnik Misije OEBS-a u Srbiji, Aleksandar Alimpić, upravnik Kazneno popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici, Maša Bubanj, viši programski menadžer za ekonomski razvoj organizacije HELP – Hilfe zur Selbsthilfe

Monografija “Druga šansa: Rad osuđenika sa psima u KPZ Sremska Mitrovica” objavljena je 2019. godine u izdanju Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja i u njoj je prikazana, uz fotografije i neposredne opise samih osuđenika, primena jedinstvenog programa resocijalizacije osuđenika uz rad sa psima, koji se poslednje dve godine sprovodi u poluotvorenom delu Kazneno popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici.

Sredinom 2019. godine, ovaj program počinje se primenjivati i u zatvorenom delu zavoda, gde su osuđenici izloženi većim deprivacijama i ograničenjima, što celom programu daje dodatni značaj i težinu. Na izložbi fotografija “Sloboda u krugu” po prvi put će biti prikazane fotografije koje ilustruju najzanimljivije i najemotivnije scene iz rada osuđenika sa psima u zatvorenom delu ove ustanove.

Show More
Back to top button