Online radionica holandskog reditelja, pisca i fotografa Koena Suidgeesta

Poštovani,

Obraćam Vam se u ime Festivala fotografije Vizualizator i pozivam Vas još jednom na online radionicu holandskog reditelja, pisca i fotografa Koena Suidgeesta. Radionica će se održati 29.11. u 18h pod pokroviteljstvom Amabasade Kraljevine Holandije i Pride Info Centra.

Koen je diplomirao na Odseku za film Univerziteta Kreativnih Umetnosti u Engleskoj. Predavač je na više svetskih univerziteta uključujući i Institut za Kulturnu Antropologiju na Univerzitetu Leidenu Holandiji. Takođe, rado je viđen kao predavač na mnogim međunarodnim radionicama.

 Svi Koenovi projekti kao centralnu temu imaju borbu za ljudska prava. U tom pogledu, Koen se bavi pravima žena u zemljama u razvoju kao i pravima LGBTQ+ zajednice. Online radionica koju će Koen održati u okviru Festivala fotografije Vizualizator će biti upravo u tom duhu. Naime, autor će u svom izlaganju razmotriti važnost fotografije i ljudskih prava i to kako fotografija može biti uspešno sredstvo u promociji ljudskih prava. Okosnica Koenovog izlaganje biće njegova lična iskustva u radu sa LGBTQ+ zajednicama širom sveta.

Ukoliko Vas zanima koji su etički principi na koje se Koen Suidgeest, prvi holandski režiser nominovan za nagradu Španske Akademije (Goya), oslanja kada stvara radove čiji je cilj promocija jednakosti i poštovanja, online radionici možete pristupiti putem linka: http://vizualizator.rs/online-radionice/

Show More
Back to top button